DoosMijnHuis

Het is al weer een tijd geleden dat we een bedrijf in de spotlight hebben gezet. Dit keer vonden we een bedrijf dat naar onze mening een heel bijzonder product levert en wellicht een nuttige bijdrage kan leveren bij de verkoopactiviteiten van woningen.

Aan het woord is Roy Heynen van Doosmijnhuis.

Wat is Doosmijnhuis?
Doosmijnhuis maakt het mogelijk om met licht kartonnen dozen de inrichting van een huis na te bootsen waardoor potentiële kopers/ huurders beter zicht krijgen op de inrichtingsmogelijkheden van de woning. Als commercieel manager bij een ontwikkelende bouwer merkte ik dat kopers het moeilijk vinden om een beeld te vormen van de mogelijkheden van de diverse ruimtes in een woning. Vaak herinneren ze zich alleen scheef geplaatste stopcontacten of dat de plinten nog niet vast zaten. Een modelwoning is hiervoor een oplossing maar erg kostbaar. De plattegronden van nieuwbouwproject zijn nogal verschillend en met het ‘risico’ van de verkoop van de modelwoning verschuift de problematiek. Voor minder dan € 1000 (excl. btw) kun je met de modellen van Doosmijnhuis een complete woning inrichten. Als je wilt pak je de dozen op en plaats ze ergens anders in de ruimte. Daarmee komen kopers in de belevingssfeer en kunnen woonwensen ter plaatse worden gevisualiseerd.

Hoe werkt het?
Je kunt de woning inrichten met kartonnen tafels, stoelen, banken, kasten, keukens en meerder losse meubels. Van de meeste meubels zijn meerdere modellen beschikbaar. Op die manier krijgen de kopers een goed beeld van de mogelijkheden die de woning biedt. De kartonnen inrichting wordt door de opdrachtgever gekocht en die gaat zelf aan de slag met de inrichting of laat dit laatste door Doosmijnhuis verzorgen. Alle meubels zijn los, maar zijn ook als pakket verkrijgbaar, bijvoorbeeld een keuken- of slaapkamer pakket. Het ter plaatse creëren van een goed beeld van de mogelijkheden is belangrijk. Je herinnert je een bezocht woning immers niet op basis van de staat van onderhoud van de kozijnen maar op basis van de mogelijkheden die de woning biedt. Aan dat aspect moet naar mijn idee veel aandacht besteed worden.

Hoe zijn de reacties?
Ik ben begonnen in september 2012 en heb inmiddels voor vier corporaties en een ontwikkelaar een woning ingericht. De reacties van de opdrachtgevers en de potentiële kopers zijn erg positief. De kopers geven aan dat het hen help een goed zicht te krijgen in de inrichtingsmogelijkheden van de woning. Het zou naar mijn idee zo moeten zijn dat je per woningtype een inrichting verzorgd al dan niet voor de afwijkende ruimtes. Kopers hebben er behoefte aan om zich per type woning een beeld te vormen van de mogelijkheden.

Toekomst?
De opdrachtgevers verwachten dat het gebruik van Doosmijnhuis potentiële kopers over de streep kan trekken. Een van de topics in de bouw is het op peil houden van de verkoop van woningen. Doosmijnhuis kan daar een bijdrage aan leveren door een beleving te creëren.

Op de website van Doosmijnhuis.nl vindt je filmpjes met voorbeelden en contactgegevens.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Spotlight en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s