Need we say more?

Een paar edities geleden spraken we voor het eerst over mogelijke kostenbesparingen bij corporaties. Daar hebben we zoveel reacties op gehad dat we op zoek zijn gegaan naar nog meer mogelijkheden en die hebben we gevonden. Stichting Stimular is een organisatie zonder winstoogmerk die organisaties helpt door besparingsmogelijkheden rondom energie en de milieubelasting in kaart te brengen. Ze maken gebruik van een aantal instrumenten waaronder de Milieubarometer, energiescans, de mobiliteitsscan en bewustwordingscampagnes. Afgezien van het feit dat de adviesproducten naar onze mening niet duur zijn is er op enkele diensten en producten ook nog subsidie beschikbaar. Stimular heeft in de sector al werkzaamheden verricht voor onder andere Stadlander en Ymere. Van die laatste hebben we te horen gekregen dat zij een besparing van € 35.000 hebben gerealiseerd.
Hieronder twee quotes van bedrijven die met Stimular hebben gewerkt.

• Quote van Bas Neuteboom, manager facilitair bedrijf woningcorporatie Ymere
“De samenwerking met Stimular voldeed absoluut aan onze verwachtingen. Het verduurzamen van de Ymere kantoorgebouwen en bedrijfsvoering is in een stroomversnelling geraakt door de professionele en enthousiaste aanpak, het gebruik van de digitale Milieubarometer, de milieuscans en de daaruit voortgekomen verbeteradviezen. Het feit dat Stimular een autoriteit is op het gebied van duurzaam ondernemen heeft enorm bijgedragen aan het overtuigen en enthousiasmeren van onze (project)collega’s. Het eindrapport biedt ons voldoende inzicht om gericht verder te kunnen met het verduurzamen van onze interne organisatie”.

• Stimular heeft mij bewust gemaakt van de kosten en hoe ik daarop kan besparen. Dat hebben ze, vind ik, op een heel goede manier gedaan. En al kan ik per jaar maar een paar procent besparen, op het geheel gaat het toch om aanzienlijke bedragen. Fred Carstens Wasserij De Waslijn

Milieubarometer
De Milieubarometer is en online meetinstrument dat de milieuprestatie, CO2-footprint en de bijbehorende milieukosten zichtbaar maakt. Als voorbeeld hebben we een cirkelgrafiek genomen van deelnemende overheidskantoren die de gemiddelde Milieubarometer over 2011 toont. spotlight StimularVeel gemeenten bieden een gratis startabonnement op de Milieubarometer aan. Met de bijgaande link kun je volgen welke gemeenten dat zijn: http://www.milieubarometer.nl/voor_wie

Mobiliteitsscan
Bij deze scan wordt een antwoord gegeven op de vraag hoe mobiliteit bijdraagt aan de milieubelasting van uw bedrijf? Welke maatregelen kunt u nemen om te besparen op uw vervoerskosten? Ook hier geldt weer de mogelijkheid voor vergoeding van de kosten van deze scan met een Mobiliteitsvoucher.
Filmpje.
Beelden zeggen meer dan woorden, vandaar dat we verwijzen naar dit filmpje.


We zijn benieuwd naar de resultaten bij andere corporaties, vertel het ons dan doen wij er verslag van.

Team CorpoScoop
Erik Rijpkema/Boy Deutz

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Spotlight en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s