De (om)kantelende Corporatie

Bijna alle corporaties in Nederland zijn er mee bezig: veranderen, reorganiseren, Carlo Muller v3verslimmen, besparen, snoeien, herbezinnen en kantelen. Vooral dat laatste is boeiend, want wat is kantelen?

Vraag het Prof. Jan Rotmans en je krijgt een gloedvol betoog over kantelaars in de wereld van transitie (in zijn boek ‘In het Oog van de Orkaan, Nederland in transitie’). Kantelen is anders denken over bedrijfsvoering, duurzaam, circulair, innovatief en creatief.
Maar als corporaties gaan kantelen, wat gaat er dan op dit moment gebeuren?
Corporaties gaan hun taken terugbrengen tot hun core-business met minimale inzet van mensen en middelen. Alles moet sober en doelmatig, het adagium uit de jaren tachtig.
Ze gaan lean-en-mean werken met grote nadruk op efficiency en kostenbesparingen. Ze focussen weer zwaar op beheer en onderhoud. Ze beoordelen welke stakeholders echt van belang zijn om samen mee op te blijven trekken. Ze leggen meer taken weg bij gemeente, bewoners, zorg en welzijn.

Kortom, ze leggen hun businessmodel onder het vergrootglas en zoeken zeer bedrijfsmatig naar het optimale verdienmodel.

Op zich logisch in de huidige tijd van heffingen en sancties en bedrijfsmatig gezien ook nog best te verdedigen, maar corporaties zijn meer dan alleen beheer-apparaten, ze zijn er primair voor de volkshuisvesting en leefbaarheid in Nederlandse buurten en wijken. Ze zijn gezamenlijk eigenaar van 2,4 miljoen woningen.

Wat er volgens mij gebeurt als corporaties gaan ‘kantelen’? Ze gaan:
–      nauwelijks meer bouwen;
–      de focus op de klant verliezen;
–      geen leefbaarheidsprojecten meer steunen;
–      minder samenwerking aan;
–      onvoldoende tijd en aandacht voor zorg en welzijn besteden;
–      minder transformaties op gang brengen;
–      geen duurzame ontwikkelingen opstarten;
–      geen innovaties meer plegen.

Kortom, ze stoppen met slimme bedrijfsvoering, ze ondernemen en innoveren niet meer en laten alle capaciteit en kennis wegvloeien. Het gaat ze zeker geen transformatie naar een duurzaam verdienmodel opleveren.

En dan bestaat het gevaar dat ze omkantelen en dat zie ik nu steeds vaker gebeuren. Gedwongen door (overheids)maatregelen, angstig voor het toezicht en geen juiste inzet van de financiële middelen (uit huur en verkoop).  (Gedwongen) ontslagen, stopzetten van activiteiten, geen nieuwbouw, gebrek aan echte visie!
Slecht voor de sector, voor de toeleveranciers en vooral slecht voor de klanten en huurders van de corporaties.

Wat dan wel te doen? Kantel slim, haal het optimale uit je mensen, werk samen met partijen die toegevoegde waarde leveren, outsource belangrijke vragen, toets visie en aanpak en koop kennis in die je echt nodig hebt. Zet een slanke maar competente organisatie neer, richt je niet te lang op interne zaken maar gooi de luiken open en schakel de markt in als co-producent!

Laten we vooral niet omkantelen!

Door:
Carlo Muller -werkzaam bij FM Consultants (http://fmconsultants.nl/)

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Beleid en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s