Hoogmoed en val

Vorige week woensdag is de oud-bestuurder van SGBB in hoger beroep veroordeeld tot 3,5 Carry v3jaar gevangenisstraf. Een week daarvoor is een oud-gedeputeerde in de provincie Noord-Holland veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf vanwege fraude. En van het voorjaar dient de zaak tegen de oud-bestuurder van Rochdale. Allemaal mensen, waarvan je mag uitgaan dat zij hun carrière gestart zijn met de intentie om de openbare zaak te dienen. In het geval van de bestuurders van de corporaties met de intentie om in het belang van de volkshuisvesting te werken. Maar die eindigen als mensen “met een normbesef van 0,0″, zoals Commissaris der Koning Johan Remkes dat op 16 december in een debat in de Provinciale Staten van Noord-Holland noemde. Hoe kan dat?

Ik heb de bestuurder van SGBB persoonlijk gekend. Als adviseur heb ik diverse opdrachten voor SGBB uitgevoerd. Stond buiten maar ook dicht op de organisatie. Vond de bestuurder een flamboyante man. Met zijn volkshuisvestingshart op de juiste plaats. Dacht ik. Had goede ideeën over wonen en zorg, was wel opvallend ambitieus. Maar wel met de goede intenties. Dacht ik. Ik heb samen met hem diverse werkconferenties met alle medewerkers van SGBB voorbereid. Over visie, bevlogenheid, kansen en bedreigingen in de ouderenhuisvesting. Werkconferenties die gekenmerkt werden door openheid en participatie van medewerkers, uitgedaagd door de bestuurder om vooral met ideeën te komen, tegendraadse opmerkingen te maken. Ik hoor het hem nog zeggen ‘Ik zoek medewerkers met paarse haren’ en ‘Wrijving geeft glans’. Goed zo’n bestuurder die open staat voor input van buiten en kritisch naar zichzelf kan kijken. Dacht ik.
Ik heb zijn optreden wel wat zien veranderen in de loop der jaren, maar niet zodanig dat daardoor allerlei alarmbellen gingen rinkelen. Tot het drama zich in alle details openbaarde.
Ik heb er wakker van gelegen. Hoe kon het gebeuren? Wat heb ik gemist in mijn observatie? Ben ik te naïef geweest?  Stond ik toch te veraf? En vooral wat heeft hem bezield om zo’n schijnbaar dubbelleven te leiden? Met alle nare uitkomsten van dien. Voor hem, voor zijn gezin, voor SGBB, een organisatie met bevlogen mensen, die uiteindelijk is overgenomen door Vestia. Waarna het drama zich in een volgend bedrijf verder verergerde. Shakespeare is er niets bij. Of Goede Tijden Slechte Tijden, zo u wilt.

Het puzzelt me nog steeds. Hoe kunnen mensen zo in verleiding komen om zulke stomme stappen te zetten. Hun integriteit op het spel  te zetten. Hun oorspronkelijke inhoudelijke drijfveren in te ruilen voor tja wat? Geld? Aanzien? Macht? Het gevoel ‘Niemand kan me wat maken?’ Kortom hoe kan het dat ego gedrag zo de boventoon voert dat de persoon in kwestie daar niet meer op te corrigeren valt? Is het hoogmoed dat onvermijdelijk tot de val leidt?  Ik ben geen psycholoog, maar het intrigeert me mateloos. Met in mijn achterhoofd de vraag, hoe had ik het kunnen zien en mogelijk meehelpen voorkomen.
Toezichthouders zouden zich meer met dit soort vragen bezig moeten houden. Omdat dit soort (ir)rationele processen, veel grotere schade berokkenen, dan te controleren valt aan de hand van gedragcodes en assessments. Het gaat om soft skills en die zijn lastig te vatten in regels, visitatiemethodieken of andere controlemechanismes. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om menselijk gedrag en dat is gelukkig niet in regeltjes en vinkjes te vatten.

Het is bijna Kerst. Ergens zit een gezin, waarvan de vader binnenkort een tijdje uit hun midden verdwijnt. Hoe terecht ook; het drama voor dat gezin speelt me toch door het hoofd deze tijd. Ik hoop voor u allen dat u een betere Kerst en een beter 2014 tegemoet gaat.

Door:
Carry Bomhof -organisatiecoach en schrijver (www.organisatieportretten.nl)

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Beleid en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Hoogmoed en val

  1. Otto Brouwer zegt:

    Een mooi verhaal Carry, wat tot nadenken stemt en ons weg houdt van het zo gemakkelijke snelle oordeel achteraf over wat een ander wel niet fout doet. Confronteert ook met ons eigen handelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s