WC BELEID

Twee keer heeft een voorval op de wc geleid tot een aanpassing van het gevoerde beleid Madelon Kirkels v3binnen de organisatie waar ik werkte.

Het eerste voorval is erg triest. Op een gewone werkdag wordt pas na ruim anderhalf uur een stille, onopvallende, rustige collega gemist. De zoektocht naar hem begint met het checken van de agenda en eindigt na eerst lang afwachten en uiteindelijk daadwerkelijk zoeken, in een wc van het grote kantoorgebouw. Daar ligt hij. Op de koude stenen vloer; Rinus heeft een beroerte gehad. Vanaf dat moment gaat het snel;  een bedrijfshulpverlener blijft bij Rinus en iemand anders belt 112. Twee collega’s gaan mee naar het ziekenhuis en twee anderen informeren de familie. En daar zit het manco. Iedereen weet wel dat hij is getrouwd met Rietje, dat hij de trotste vader is van Nicole en Marina, dat hij een trouwe kerkganger is en dat hij in Ridderkerk woont maar dat is het wel zo’n beetje. Natuurlijk is er veel te vinden op internet maar de man leeft zijn leven thuis net zo kalm als op kantoor. Dus geen Facebook, Hyves of Linkedin. Dan wordt zoeken naar een telefoonnummer moeilijk, zeker als er stress is. Uiteindelijk is er natuurlijk toch wel iets gevonden maar dat heeft al met al best een tijd geduurd. Dat gaan we voortaan anders doen, dacht de beleidsafdeling en sinds het voorval wordt aan iedere collega een noodnummer gevraagd door zowel de HR-afdeling als door de leidinggevende. Iedereen doet natuurlijk braaf mee. Het horror-scenario nog vers op het netvlies.

De tweede gebeurtenis is gênant en heeft ook veel stof doen opwaaien. Collega Piet, een forse man van midden 50, is ook niet heel opvallend. De verbazing van collega’s is groot over Piet die van de ene dag op de andere niet meer komt werken. Heel even is geprobeerd het waarom binnenskamers te houden maar dit is zo sappig dat iedereen wil proeven en het nieuws is binnen no time niet meer exclusief. Piet blijkt van hele frêle Hindoestaanse meisjes te houden. Piet had ontdekt dat er pornosites bestaan die voorzien in zijn behoefte. Aangezien Piet’s werkplek zo ongeveer naast de grootste kleurenprinter in het gebouw is, kost het hem geen enkele moeite ongezien dagelijks een print screentje af te drukken van de inspirerende sites die hij bezoekt. Dat printje neemt hij vervolgens mee naar…de wc! Het kost je vast geen moeite te bedenken wat Piet op het toilet gaat doen. In ieder geval niet wat het allergrootste deel van de mensen doet, die het toilet bezoekt. En als Piet zijn dingetje heeft gedaan, stopt hij het besmeurde A4-tje in het systeemplafond van de wc. Iedere keer opnieuw. En tja…dan komt er een dag dat het systeemplafond ‘krak’ zegt. Honderden A4-tjes van blote Hindoestaanse dames dwarrelen in het toilet. De onderste steen boven krijgen was een fluitje van een cent. Een kleurenprintje maak je vanuit kostenoverweging niet zomaar dus het is makkelijk te achterhalen wie ze maakt. Vervolgens is bij deze mensen gecheckt welke sites zij bezoeken en voila…Piet wordt bij zijn kladden gegrepen. Beleidsmatig begint het hele circus dan pas. Wat mag een werkgever wel of niet doen, is er vastgesteld beleid over het bezoeken van niet werkgerelateerde sites op een computer van de organisatie in werktijd, waar mag een werkgever zijn werknemer wel op aanspreken en op wat niet. We dachten allemaal dat het zo klaar als een klontje was maar dat viel destijds best nog tegen. Het vastgestelde beleid was vaag en liet ruimte voor velerlei uitleg en uiteindelijk kwam het erop neer dat Piet gewoon weer lekker mocht komen werken. Dat heeft hij echter nooit meer gedaan. En het beleid werd aangepast.

Door:
Madelon Kirkels -ervaren manager
madelonkirkels@hotmail.com
http://nl.linkedin.com/pub/madelon-kirkels/4/999/287/

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Beleid en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s